Top 10 alimente delicioase bogate în proteine

Proteinele alcătuiesc blocul de organe și destul de mult în corpul vostru. Dincolo de construirea corpului, proteinele sunt cunoscute pentru a vă îmbunătăți greutatea globală într-o multitudine de moduri. De exemplu, proteinele stimulează sațietatea și acest lucru va ajuta la scăderea în greutate.

De asemenea, proteinele sunt destul de la îndemână în scăderea tensiunii arteriale, lupta împotriva diabetului și prevenirea unei game de alte boli.

alimente delicioase bogate în proteine

Deci, indiferent dacă sunteți în căutarea de a vă mări masa musculară, rămâneți în formă sau pierdeți greutatea, proteina este cheia, dar este și varietatea, deoarece fiecare sursă de proteine ​​vine cu profilul său de aminoacizi.

Și în acest articol, vă oferim o listă cu cele mai bune 10 alimente bogate în proteine.

1) Ouă

Un ou mijlociu conține aproximativ 6 grame de proteine, cu 78 de calorii. Ceea ce îmi place cel mai mult despre ouă este că sunt accesibile și, cel mai important, sunt versatile, cu niveluri scăzute de carbohidrați, vitamine, grăsimi sănătoase, substanțe nutritive din creier, antioxidanți și pe bază de tone de aminoacizi cu catenă ramificată.

Puteți avea ouăle fierte, prăjite, amestecate, și dacă vă place, le-ați ca o omletă sănătos pentru a lovi cu piciorul începe ziua.

2) Piept de pui

Dacă sunteți în căutarea de a construi pe mușchii dvs., piept de pui este opțiunile go-to. Motivul este că o singură porție de 3,5 uncii de piept de pui dezosată fără piele oferă o cantitate de 32 de grame de proteine.

De ce iubesc pieptul de pui este că oferă o cantitate imensă de proteine, menținând în același timp nivelurile de grăsimi și calorii la minim.

Și dacă țineți cont de admisia de grăsime, evitați pan-prăjirea sau prăjirea profundă și optați pentru grătar, prăjire sau coacere.

3) Quinoa

Quinoa este o opțiune minunată pentru vegani. Este lipsită de gluten, cu conținut scăzut de grăsimi și are un conținut generos de proteine.

Acest boabe vechi poate oferi până la 8 grame de proteine ​​pentru fiecare ceașcă gătită, ceea ce face ca aceasta să fie o minunată fel de mâncare la orice masă.

4) Iaurtul grecesc

Un punct culminant al iaurtului grecesc constă în administrarea dublă a proteinelor în comparație cu iaurturile obișnuite. Iaurtul grecesc oferă aproximativ 20 de grame de proteine, ceea ce reprezintă, fără îndoială, o ucidere cu produsele dietetice.

Pe lângă bogăția în proteine, iaurtul grecesc vine cu o grăsime de ameliorare a apetitului, care este mai satisfăcătoare și ajută la stabilizarea nivelului zahărului din sânge.

Alte proprietăți minunate ale acestei băuturi fermentate includ bogăția în calciu de construcție osoasă și bacterii probiotice, care este minunat pentru digestia dumneavoastră.

Când alegeți iaurtul grecesc, respectați întotdeauna soiurile simple, pentru a evita ca zahărul să se strecoare pe tine.

5) Nuts

Nucile sunt un mod garantat de a nota o cantitate mare de proteine ​​(5 g / uncie), grăsimi și fibre. Nucile sunt o trifecta a unei alimentații sănătoase și vă vor oferi un amestec plăcut de toate cele trei macronutrienți de mai sus, care, din nou, sunt excelente în echilibrarea zahărului din sânge și oferind o alegere minunată de proteine ​​pentru vegani.

6) zer

În mod tradițional, proteina din zer a fost confundată ca fiind exclusiv pentru culturisti. Realitatea este că este perfectă pentru oricine și nu doar pentru oamenii de fitness.

Îmi place zerul deoarece este o opțiune prietenoasă bugetului care îmi permite să lipesc proteine ​​suplimentare în dieta mea, fără să trebuiască să-mi sapă adânc în buzunar.

7) Tilapia

Acest pește alb, subțire, într-o opțiune cu consum redus de calorii, care este încărcată cu o cantitate generoasă de proteine. O porție de 3-oz de tilapia vă va oferi 21 g pentru doar 108 de calorii.

Tilapia se numără printre opțiunile mele de proteine, cum ar fi versatil, permițându-mi să adaug aproape orice aromă vreau și este ușor de pregătit.

8) Soia

Pentru persoanele cu intoleranță la lactație, consumarea alimentelor din soia, cum ar fi băuturile pe bază de tofu și băuturile pe bază de soia, este o modalitate excelentă de a crește nivelul de proteine.

În plus, soia va ajuta în post-recuperare, ajută la scăderea nivelului de colesterol și chiar la reducerea riscului de boli de inimă.

9) Carne de porc

Carnea de porc nu este doar delicios gustoasă, dar este și o hrană bogată în proteine, mai precis, aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA), care au fost legați de recuperarea musculară.

Leucina, în special, care reprezintă o treime din proteina musculară din carne de porc, este cunoscută pentru stimularea procesului de reparare după exerciții fizice.

10) Nuci de soba

O singură cană de servire de fidea soba vă oferă 6 grame de proteine ​​pentru doar 113 de calorii. Acest lucru face din fidea soba o alegere ideala pentru oricine caută să-și taie calorii, dar într-un mod sigur.

Fidea de soba este o sursa esentiala de proteine ​​deoarece sunt fabricate din hrisca si cereale esentiale si sunt lipsite de colesterol si grasime.

De asemenea, ele conțin o gamă de vitamine și minerale, mai precis mangan, care este vital pentru metabolism.

Și, la fel ca quinoa am revizuit mai sus, fidea soba sunt, de asemenea, versatil și va merge împreună cu o varietate de arome.

Concluzie

Indiferent dacă căutați să vă construiți mușchii, să rămâneți în formă sau să scăpați în greutate, puteți alege sursa de proteine ​​din lista noastră de mai sus.

Rate this post

Leave a Comment