Lista alimentelor bogate în fibre

Completarea unei diete bogate în fibre nu este niciodată o idee proastă. Deși fibrele nu sunt digerate și rămân mai mult sau mai puțin aceleași de la plăci la toaletă, corpul nostru are nevoie de ele și acest nutrient esențial reprezintă o parte esențială a oricărei diete bine rotunjite.

Adaosul de fibre este legat de o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv tratarea și prevenirea constipației, ajutând la digestia adecvată, controlul nivelului de zahăr din sânge și promovarea sănătății inimii și a sațietății.

alimentelor bogate în fibre

În ciuda deficitului de beneficii pentru sănătate asociate cu acest produs alimentar, montarea acestuia în dieta dvs. zilnică nu este exactă. Femeile, de exemplu, au o cerință zilnică de 25 de grame, iar această cotă este dificilă pentru mulți.

Deci, care este cel mai bun mod de a vă asigura că respectați cota recomandată? Trebuie să știți ce alimente să mâncați. În acest articol, vom recomanda cele mai bune 5 alimente bogate în fibre, iar consumul regulat al acestor alimente vă va ajuta să zburați peste recomandările zilnice în cel mai scurt timp.

1. Avocado

Contrar celor mai multe fructe, adesea încărcate cu carbohidrați, avocadole sunt încărcate cu grăsimi sănătoase și sunt bogate în fibre. Cu toate acestea, conținutul de fibre din avocado variază considerabil în funcție de tip.

De exemplu, există o diferență în conținutul și în machiajul fibrelor între avocadole florale luminoase verde, netede și avocado din California mai închisă. Primul are o fibră insolubilă semnificativ mai mare decât cea din urmă.

Pe lângă conținutul de fibre, avocadole sunt încărcate și cu alte vitamine cum ar fi vitamina C, vitamina E, vitamina B6 și magneziu. Grasimile sănătoase din avocado sunt necesare pentru scăderea colesterolului și reducerea riscului de boli de inimă.

2. Nucă de cocos

Produsele de nucă de cocos devin din ce în ce mai populare sau din mai multe motive bune. Pentru inceput, nuca de cocos are un indice glicemic scazut si este o dieta usor de incorporat in orice fel de mancare,

Cu conținut de fibre de 4-6 ori mai mare decât tărâțele de ovăz, consumul de nucă de cocos este o modalitate excelentă de a acumula fibre sănătoase în corpul dumneavoastră. Dacă sunteți un entuziast de coacere, puteți înlocui făina dvs. de coacere cu 20% din făina de nucă de cocos.

Dincolo de conținutul de fibre, nuca de cocos uscată este bogată în cupru, cunoscut pentru promovarea sănătății creierului.

În plus față de componenta de mai sus, nuca de cocos uscată este, de asemenea, o sursă importantă de vitamine complexe B și potasiu, toate acestea contribuind la îmbunătățirea sănătății dumneavoastră generale și la scăderea tensiunii arteriale.

3. Zmeură

Zmeura nu este greu de vandut – sunt bomboane naturale. Dincolo de gust, au o aromă puternică. Mai important, acestea sunt foarte hrănitoare și sunt încărcate cu mult conținut de fibre. O ceașcă de porții de zmeură conține 8 grame de fibre.

Alți nutrienți esențiali din aceste fructe includ vitamina C și mangan. Alături de nucă de cocos, fulgi de ovăz și vanilie, zmeura face un desert relativ sănătos, care va satisface cu siguranță și cel mai pretențios palat.

4. Broccoli

Putini oameni comoara acest fel de mâncare prietenos cu pescarii. Dar nu trebuie să vă faceți griji, deoarece nu veți avea nevoie să consumați o mare parte din acest veggie pentru a primi o doză mare de necesitate zilnică. Cu broccoli, veți obține 1 g de fibră pentru fiecare zece calorii, iar dacă preferați să fierbeți peste brânză, veți primi încă 5 grame pe o ceașcă.

Cu toate acestea, dacă sunteți ca mine, puteți face aceste gustări delicioase combinându-le cu ceapă, usturoi, broccoli, ouă și mâncăruri de migdale. Când sunt pe placa ta, vei fi surprins cât de mult se termină broccoli într-o singură ședință.

5. Pere

O pară de dimensiuni medii conține 6 g de fibre, adică mai mult de 30% fibre decât mere. Acesta este un motiv bun pentru a include pere în dieta zilnică. Cu toate acestea, există o captură. Pentru a vă bucura de întregul potențial al perelor, trebuie să le mâncați cu pielea, pentru că veți găsi cea mai mare parte a fibrei dietetice.

Dincolo de fibre, perele sunt, de asemenea, bogate în vitaminele C și A, folatul și calciul. Puteți să păstrați câteva dintre aceste fructe într-un castron și să le mâncați cum sunt sau să le serviți cu desert.

Concluzie: Fiber este un nutrient esențial care vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, inclusiv promovarea pierderii în greutate, scăderea tensiunii arteriale și combaterea constipației.

Puteți adăuga unele alimente bogate în fibre în lista de mai sus la dieta dvs. pentru a crește cu ușurință aportul de fibre.

Rate this post

Leave a Comment