5 Motive Pentru a Bea Sucul De Varza Fermentat

De ce aș vrea chiar să beau suc de fermentat de varză? În timp ce pare sănătos, are un gust bun și are beneficii imense pentru trupurile noastre. Corpurile noastre, mai mult, intestinele joacă gazdă la trilioane de bacterii – dar nu sunt extrase. Majoritatea acestora sunt “bacteriile bune” care ne ajută să ne menținem sănătoși. Gândiți-vă la bacterii ca animale de companie care trăiesc în noi.

Sucul de varză fermentat

Și ca și în cazul tuturor animalelor de companie, trebuie să le hrăniți. Din păcate, majoritatea alimentelor pe care le consumăm nu sunt ideale pentru bacterii. În mod special, consumul de alimente prelucrate puternic poate afecta echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele, ceea ce numim microbiota intestinală.

Soluția? Aici ajută alimentele fermentate.

Aducerea alimentelor fermentate cruciferoase în dietele noastre, cum ar fi varza, sunt esențiale pentru stimularea sănătății noastre generale și pentru sănătatea noastră digestivă. Și în acest articol, ne vom uita la primele șase motive pentru a bea suc de fermentat de varză.

1. Îmbunătățește digestia

După cum am menționat mai sus, intestinele dvs. conțin trilioane de microorganisme sau “floră intestinală”, care este de peste zece ori mai mare decât numărul de celule din corpul vostru. Probioticele din sucul de varză fermentat ajută la echilibrarea intestinului bacterian din stomac.

Mai important, acestea găzduiesc o multitudine de enzime, care vă vor ajuta sistemul digestiv să descompune substanțele nutritive în molecule mai mici și mai ușor digerabile.

În cele din urmă, probioticele din sucul de varză ajută la reducerea balonării, a gazelor, a constipației și a diareei.

2. Îmbunătățiți sistemul imunitar

Bacteriile care vă inhalează intestinele au o influență puternică asupra sistemului imunitar. Dacă numărul bacteriilor “rele” este mai mare decât bacteriile bune, sunteți obligat să aveți probleme de sănătate.

Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie să se întâmple cu sucul de varză fermentat, deoarece menține un echilibru sănătos și construiește o garnitură intestinală mai puternică, care împiedică substanțele nedorite să “scurgeri” în corpul dumneavoastră și provocând un răspuns imun.

3. Poate ajuta în pierderea în greutate

Consumul regulat de suc de varză fermentat poate juca un rol esențial în căutarea pierderii în greutate. Sucul de varză fermentat este o opțiune de dietă cu conținut scăzut de calorii, bogată în fibre.

Conținutul ridicat de fibre din acest suc vă menține saturat sau mai mult, ceea ce vă poate ajuta să reduceți în mod natural numărul de calorii consumate zilnic.

Deși nu este susținută de știință și de motivele exacte care nu au fost încă pe deplin înțelese, probioticele de varză fermentate au fost legate de o talie de talie.

4. Reducerea stresului și menținerea sănătății creierului

Este cunoscut faptul că starea de spirit poate avea un efect semnificativ asupra a ceea ce mănânci. Reversul este, de asemenea, considerat a fi adevărat, ceea ce înseamnă că ceea ce mâncați poate afecta starea ta de spirit. Un număr tot mai mare de studii au asociat o legătură intimă între intestin și creier.

Tipul de bacterii din intestin poate transmite impulsuri creierului, iar acest lucru ar putea afecta sau mai degrabă influența modul în care creierul funcționează și percepe lumea.

De exemplu, probioticele din sucul de varză fermentat, despre care se știe că creează o floră intestinală sănătoasă, pot ajuta la reducerea stresului și la menținerea sănătății creierului.

Cercetările arată că probioticele găsite în sucul de varză fermentat vă vor ajuta să vă îmbunătățiți memoria, scăzând simptomele depresiei, autismului și TOC.

Dincolo de îmbunătățirea sănătății memoriei, sucul de varză fermentat vă va ajuta să vă mențineți sănătatea optimă a creierului. Sucul face acest lucru prin creșterea capacității corpului de a absorbi mineralele care reglează starea de spirit, cum ar fi zincul și magneziul.

Cu toate acestea, ar trebui să subliniem, de asemenea, că sucul de varză fermentat trebuie luat cu prudență, mai ales dacă sunteți pe medicamente prescrise pentru tratarea depresiei și tulburări de anxietate. Acest lucru se datorează faptului că constituenții sucului ar putea interacționa cu inhibitorii de monoaminooxidază.

Prin urmare, dacă luați astfel de medicamente, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră.

5. Reducerea riscului unor cancere

Sucul de varză fermentat este bogat în antioxidanți și o serie de compuși de plante benefice care pot ajuta la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer.

Potrivit cercetătorilor, acești compuși din sucul de varză fermentat pot ajuta la reducerea leziunilor ADN-ului, prevenirea mutațiilor celulare și blocarea creșterii excesive a celulelor care, de obicei, cauzează dezvoltarea tumorii.

Mai mult, procesul de fermentare a varzelor conduce, de asemenea, la crearea unor compuși specifici de plante despre care se știe că distrug celulele precanceroase.

De asemenea, citiți – Dieta ketogenic

Concluzie – Beneficiile de sănătate ale sucului de varză fermentat sunt incredibile. Maximizați aceste beneficii prin a avea această băutură în mod regulat.

Rate this post

Leave a Comment