Ştiri Ştiri

100 de proiecte, peste 50.000 de beneficiari

Bilantul Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si...

Specialisti, practicieni si activisti reuniti la Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion"

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion" a reusit, gratie numelor...

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion", un real cadru de dezbatere pe tematica incluziunii romilor

Conferinta Internationala "Breaking the Circle of Roma Exclusion" a fost un eveniment...

Relatii Bilaterale Masura B Relatii Bilaterale Masura B

Apel Masura (B): Termenul limita de depunere a cererilor de finantare si termenul de implementare a activitatilor bilaterale se prelungesc

FRDS anunta azi, 15.03.2016, prelungirea termenului limita de depunere a cererilor de finantare  in cadrul Apelului pentru fonduri pentru relatii bilaterale - actiuni de facilitare a contactului, schimbului si transferului  de cunostinte, experienta si bune practici pe perioada de implementare a proiectelor.

Aplicantii eligibili pot depune cereri de finantare in cadrul Apelului aferent Masurii (b) pana la data de 17.05.2017, ora 15:00. Cererile de finantare vor fi evaluate si aprobate pe baza principiului "primul venit, primul servit". In cazul unui numar mare de solicitari primite de la PP, care indeplinesc conditiile de finantare si depasesc alocarea financiara a apelului, OP poate inchide apelul inainte de 17.05.2017.

De asemenea, FRDS anunta prelungirea pana la data de 30.06.2017 a termenului limita de implementare a activitatilor bilaterale finantate in cadrul Apelului pentru fonduri pentru relatii bilaterale - actiuni de facilitare a contactului, schimbului si transferului  de cunostinte, experienta si bune practici pe perioada de implementare a proiectelor. Prelungirea termenului limita de implementare survine prelungirii pana la data de 17.05.2017 a termenului limita de depunere a cererilor de finantare aferente apelului. 


Apel Masura (B): Termenul limita de depunere a cererilor de finantare si termenul de implementare a activitatilor bilaterale se prelungesc

FRDS anunta azi, 15.12.2016, prelungirea termenului limita de depunere a cererilor de finantare  in cadrul Apelului pentru fonduri pentru relatii bilaterale - actiuni de facilitare a contactului, schimbului si transferului  de cunostinte, experienta si bune practici pe perioada de implementare a proiectelor.

Aplicantii eligibili pot depune cereri de finantare in cadrul Apelului aferent Masurii (b) pana la data de 17.03.2017, ora 15:00. Cererile de finantare vor fi evaluate si aprobate pe baza principiului "primul venit, primul servit". In cazul unui numar mare de solicitari primite de la PP, care indeplinesc conditiile de finantare si depasesc alocarea financiara a apelului, OP poate inchide apelul inainte de 17.03.2017.

De asemenea, FRDS anunta prelungirea pana la data de 30.04.2017 a termenului limita de implementare a activitatilor bilaterale finantate in cadrul Apelului pentru fonduri pentru relatii bilaterale - actiuni de facilitare a contactului, schimbului si transferului  de cunostinte, experienta si bune practici pe perioada de implementare a proiectelor. Prelungirea termenului limita de implementare survine prelungirii pana la data de 17.03.2017 a termenului limita de depunere a cererilor de finantare aferente apelului. 


Clarificare privind aplicantii eligibili in cadrul Apelului pentru fonduri pentru relatii bilaterale - (Masura B)

Referitor la prevederea de la subpunctul 2.1. al Ghidului aplicantului pentru fonduri pentru relații bilaterale – acțiuni de facilitare a contactului, schimbului și transferului de cunoștințe, experiență și bune practici pe perioada de implementare a proiectelor, potrivit căreia "orice PP care implementează proiecte finanțate prin intermediul Programului poate solicita fonduri pentru relații bilaterale aferente Măsurii (b)", FRDS precizează faptul că prin sintagma „orice PP care implementează proiecte finanțate prin intermediul Programului" se înțelege orice PP care a implementat/ finalizat sau are încă în implementare un proiect finanțat prin intermediul Programului RO10-CORAI", în baza unui contract de finanțare care nu a fost  anulat sau reziliat înainte de finalizarea duratei de implementare a proiectului.


Prelungirea termenului limita de implementare a activitatilor bilaterale finantate in cadrul Masurii B

FRDS anunta, miercuri, 12.10.2016, prelungirea pana la 31.01.2017 a termenului limita de implementare a activitatilor bilaterale finantate in cadrul Apelului pentru fonduri pentru relatii bilaterale - actiuni de facilitare a contactului, schimbului si transferului  de cunostinte, experienta si bune practici pe perioada de implementare a proiectelor. Prelungirea termenului limita de implementare survine prelungirii pana la data de 16.12.2016 a termenului limita de depunere a cererilor de finantare aferente apelului. 


Prelungire termen limita Apel Bilaterale Masura b

FRDS anunta, azi 22.07.2016, prelungirea termenului de depunere a cererilor de finantare in cadrul Apelului pentru fonduri pentru relatii bilaterale - actiuni de facilitare a contactului, schimbului si transferului  de cunostinte, experienta si bune practici pe perioada de implementare a proiectelor.

Aplicantii eligibili pot depune cereri de finantare in cadrul Apelului aferent Masurii (b) pana la data de 16.12.2016. Cererile de finantare vor fi evaluate si aprobate pe baza principiului "primul venit, primul servit". In cazul unui numar mare de solicitari primite de la PP, care indeplinesc conditiile de finantare si depasesc alocarea financiara a apelului, OP poate inchide apelul inainte de 16.12.2016.


LISTA CERERILOR DE FINANŢARE DEPUSE ÎN CADRUL APELULUI PENTRU MĂSURA B

Data inregistrarii cererii

Aplicant

Activitati bilaterale propuse

Stadiu 

Budgetul aprobat (EURO)

Numarul si data contractului de finantare

19.11.2015

Scoala Generala nr. 12 Brasov

Familiarizare unui grup de profesori ai scolii cu sistemul de instruire a parintilor islandezi, premergator intrarii in scoala a copiilor

Respinsa in etapa evaluarii administrative si de eligibilitate

-

-

03.02.2016

Asociatia CRONO

Schimb de experienta cu organizatii din Islanda in domeniul combaterii discriminarii si excluziunii sociale a grupurilor vulnerabile

In derulare

4.996

01MB/30.03.2016

08.02.2016

Universitatea din Bucuresti

Schimb de experienta cu organizatii din Islanda in domeniul violentei in scoli

Respinsa in etapa evaluarii administrative si de eligibilitate

-

-

11.02.2016

Universitatea din Bucuresti

Schimb de experienta cu organizatii din Islanda in domeniul violentei in scoli

In derulare

4.800

3/13.05.2016

11.02.2016

Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Vrancea

Vizita de studii la  Volla Skole din Norvegia, pentru schimb de experienta in ceea ce priveste asigurarea de oportunitati egale de invatare tuturor elevilor

In derulare

5.000

02MB/31.03.2016

22.03.2016

Universitatea Valahia din Targoviste

Schimb de experienta cu Centrul pentru echitate din Hamar, Norvegia, privind imbunatatirea comunicarii cu tinerii la risc

In derulare

4.800

4/17.05.2016

27.04.2016

Asociatia Sanse Egale pentru Fiecare - Craiova

Schimb de experienta cu Crucea Rosie din Norvegia privind metodologia medierii stradale

In evaluare

-

-

 


FRDS anunta lansarea Apelului pentru fonduri pentru relatii bilaterale aferente Masurii (b)

In cadrul Fondului pentru relatii bilaterale la nivel de program, FRDS anunta, joi, 24 septembrie 2015, deschiderea finantarilor destinate facilitarii schimbului si transferului  de cunostinte, tehnologie, experienta si bune practici in aria Programului, cu entitati din Statele donatoare sau organizatii internationale (Masura b). Finantarile se adreseaza Promotorilor de Proiect (PP) cu proiecte in implementare. Valoarea totala a fondurilor aferente Masurii (b) este de 100.000 de euro.

Cuantumul maxim al unei finantari este de 5.000 de euro, un PP putand accesa maxim doua finantari succesive. A doua cerere va putea fi depusa de PP doar dupa predarea Raportului privind activitatile bilaterale aferent primei finantari  si va  fi selectata doar daca va viza obiective diferite de/ complementare celor propuse/ realizate prin intermediul finantarii precedente.

PP si celelalte entitati implicate in activitatile bilaterale nu trebuie sa contribuie financiar pentru derularea acestor activitati, ci doar sa acopere acele costuri care depasesc 5.000 de euro, daca este cazul.

Aplicantii eligibili pot depune cereri de finantare in cadrul apelului aferent Masurii (b) incepand cu data de 28 septembrie 2015. Apelul de propuneri este unul continuu, urmand a fi inchis la data de 30 septembrie 2016, ora 15:00. Cererile de finanţare vor fi evaluate şi aprobate pe baza principiului "primul venit, primul servit". In cazul unui numar mare de solicitari primite de la PP,  care indeplinesc conditiile de finantare si depasesc alocarea financiara a apelului, OP poate inchide apelul inainte de 30 septembrie 2016.

Fondurile pentru relatii bilaterale aferente Masurii (b) vor fi acordate exclusiv pe baza unei cereri de finantare redactate in limba engleza.

Descarca documentele suport:

GHIDUL APLICANTULUI

CEREREA DE FINANTARE


Apel Masura B

Pentru depunerea cererilor de finantare pentru relatii bilaterale destinate implementarii proiectelor Operatorul de Program va organiza un apel continuu de propuneri, ce va fi deschis dupa aprobarea proiectelor depuse la apelurile din cadrul componentei "Sinergii pentru viitor".

Activitati bilaterale organizate de OP in cadrul Masurii B

Din Fondul pentru relatii bilaterale aferent Masurii (b), OP a alocat o parte, pe care o gestioneaza direct, pentru organizarea de activitati comune intre entitati din Romania, entitati din Statele donatoare si organizatii internationale/ (experti) CoE, axate pe impartasirea, schimbul si/sau transferul de cunostinte, experiente si bune practici in beneficiul PP. Tinta OP este de a implica in acest tip de activitati cel putin 80% dintre PP care au primit finantare in cadrul Programului. Toate costurile asociate organizarii acestor activitati vor fi suportate de FRDS.

In acest sens, OP va organiza direct si va implica PP in activitati pe teme de interes comun identificate in urma consultarii PP si/sau a partenerilor acestora precum:

  • instruiri pe teme generale sau specifice relevante pentru proiectele finantate;
  • vizite de studii;
  • activitati de tip retea/ networking;
  • conferinte, seminarii, ateliere de lucru si alte activitati similare menite sa faciliteze schimbul de cunostinte si experiente, respectiv promovarea de modele de buna practica intre participanti (inclusiv, printre altele, intalniri cu experti ai Consiliului Europei, participarea reprezentantilor PP la evenimentele organizate de Consiliul Europei in domenii relevante ale Programului etc.).

In cazul in care activitatile bilaterale specifice Masurii (b) de mai sus, organizate de OP, nu vor satisface (la timp) nevoile de suport exprimate de PP sau de partenerii lor (de exemplu, anumite teme, specifice doar unui numar restrans de proiecte, nu sunt acoperite suficient sau la timp de activitatile organizate de OP, sau intervin anumite evenimente neasteptate pe parcursul implementarii iar PP/ partenerii de proiect au nevoie de servicii speciale de consultanta pentru a le rezolva etc.), PP pot solicita fonduri pentru relatii bilaterale aferente Masurii (b).

Pentru mai multe detalii despre Apelul aferent Masurii (b), va invitam sa accesati Apel Masura B

ATENTIE!

Înainte de a depune o cerere de finanţare în cadrul acestui apel, vă rugăm să consultaţi Calendarul orientativ al activitatilor bilaterale organizate de OP