Granturile SEE si Norvegiene 2014-2021 Granturile SEE si Norvegiene 2014-2021

Înapoi

Sesiune de consultari privind Programul „Dezvoltare locala si combaterea saraciei, imbunatatirea incluziunii romilor” (EEA&Norway Grants 2014-2021)

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala a organizat vineri, 17 martie 2017, o intalnire de consultari pe marginea Programului „Dezvoltare locala si combaterea saraciei, imbunatatirea incluziunii romilor", care urmeaza a fi finantat prin intermediul Granturilor SEE si Norvegiene pentru perioada 2014-2021.

La eveniment au participat 37 de reprezentanți ai unor autoritati si instituții publice de la nivel central si local, ai mediului universitar, respectiv ai unor organizații neguvernamentale si interguvernamentale care activează în România in ariile programului. Au fost prezenti, de asemenea, reprezentanți ai Asociatiei Autoritatilor Locale si Regionale din Norvegia (KS) și ai Consiliului Europei (CoE), în calitate de parteneri ai programului, precum și ai Oficiului Mecanismului Financiar (OMF) si ai Punctului National de Contact (PNC).

Formatul evenimentului a presupus discutii in plen si pe grupuri tematice, in vederea identificarii principalelor probleme, a cauzelor lor dar si a posibilelor strategii de interventie in trei dintre ariile programului, respectiv: dezvoltare locala, incluziunea romilor si buna guvernare. Dezbaterile s-au concentrat pe 7 arii tematice principale, respectiv (1) dezvoltarea capacitatii pentru buna guvernare si implicare cetateneasca, (2) autoritati locale si servicii sociale si comunitare, (3) drepturile omului (cu accent pe minoritati si persoane cu dizabilitati), (4) transparenta si accesul la informatii publice, (5) educatie si abilitati necesare angajarii pe piata muncii, (6) sanatate si servicii sociale, si (7) conditii de locuit pentru persoanele de etnie roma.

Mai jos puteti descarca documentele suport aferente intalnirii, precum si documentul care centralizeaza principalele probleme identificate in cadrul dezbaterilor. 

Document suport Ariile Dezvoltare Locala, Buna Guvernare, Institutii Responsabile si Transparenta

Document suport Incluziunea Romilor

Centralizator nevoi identificate