Ştiri / Noutăţi Ştiri / Noutăţi

100 de proiecte, peste 50.000 de beneficiari

Bilantul Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si...

Specialisti, practicieni si activisti reuniti la Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion"

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion" a reusit, gratie numelor...

Intrebari si Raspunsuri Apeluri Local si Sinergii Intrebari si Raspunsuri Apeluri Local si Sinergii

Intrebarea 1. Daca avem deja o cladire construita prin PNDR pentru un after-school, in care nu se deruleaza niciun fel de activitate (furnizarea de servicii nu este eligibila pe PNDR), putem solicita finantare prin Local doar pentru furnizarea de servicii educative in acea cladire?

Raspuns: Da, daca spatiul este corespunzator, este accesibil beneficiarilor din comunitatea caruia i se adreseaza proiectul iar activitatile educative pentru care se va solicita finantare prin Granturile SEE nu se suprapun obiectivelor de finantare ale proiectului PNDR/ prin care s-a construit imobilul.


Intrebarea 2. Scoala din localitate poate fi partener intr-un proiect depus in cadrul apelului de propuneri de proiecte Local?

Raspuns: Programul incurajeaza in special parteneriatul intre sectorul public si sectorul neguvernamental, iar proiectele care promoveaza astfel de parteneriate sunt valorizate in procesul de evaluare. Pe de alta parte, implicarea unei alte entitati publice este posibila, daca se considera necesar. In acest caz, orice entitate publica care, potrivit statutului propriu, poate furniza servicii in sfera proiectului care se doreste a fi depus, si este mentionata ca Promotor de Proiect sau partener eligibil in cazul oricarui apel de propuneri de proiecte deschis prin Program, poate fi partener si in cadrul unui proiect depus in cadrul apelului de propuneri de proiecte Local. In acest caz specific, scoala din localitate este partener eligibil de proiect daca are personalitate juridica. Daca gestioneaza buget propriu in cadrul proiectului, trebuie sa fie inclusiv ordonator de credite.


Intrebarea 3. Prin intermediul Apelului "LOCAL" se finanteaza doar infrastructura unor servicii educative, sau si furnizarea efectiva de servicii educative?

Raspuns: Prin intermediul Apelului "LOCAL" se finanteaza proiecte ce vizeaza furnizarea de servicii educative copiilor si tinerilor romi aflati in situatii de risc. Obiective de infrastructura se finanteaza exclusiv pentru facilitarea furnizarii serviciilor educative si doar acolo unde e necesar.


Intrebarea 4. In cadrul proiectelor finantate prin Apelul "LOCAL" se pot acorda si burse copiilor?

Raspuns: Nu, bursele nu sunt cheltuieli eligibile.