Ştiri Ştiri

Înapoi

Vizita de studii organizata la Bergen, Norvegia in perioada 2 – 6 mai 2017

In perioada 2 – 6 mai 2017, Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS), Operator al Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), finantat prin Granturile SEE 2009-2014 si implementat in parteneriat cu Consiliul Europei (CoE), organizeaza o vizita de studiu in Bergen, Norvegia, adresata beneficiarilor de granturi in cadrul Programului CORAI.

Vizita de studii este finantata prin intermediul Fondului pentru Relatii Bilaterale de la nivelul Programului si are ca scop facilitarea schimbului de experienta si bune practici in ceea ce priveste furnizarea de servicii de suport persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile. In acest sens, pe parcursul vizitei participantii din Romania vor avea minim 6 intalniri cu reprezentantii unor entitati publice si/sau organizatii neguvernamentale din Bergen, cu experienta relevanta in furnizarea de servicii adresate grupurilor vulnerabile, in promovarea incluziunii sociale si combaterea discriminarii.

Reprezentantii Promotorilor de Proiect (PP) si ai partenerilor lor de proiect din Romania interesati sa participe la eveniment sunt invitati sa completeze si sa trimite online urmatorul formular de inscriere, pana cel tarziu la data de 10 aprilie 2017. Cei 12 participanti vor fi selectati in functie de motivatia si relevanta participarii lor la eveniment. Sunt vizati cu prioritate reprezentantii acelor PP/ parteneri de proiect din Romania care au implementat proiecte finantate in cadrul apelului Coerent, care au vizat furnizarea de servicii grupurilor vulnerabile. Sunt avuti in vedere cu precadere acei experti care au ocupat/ocupa o pozitie de management/ coordonare in cadrul proiectului sau care au responsabilitati de ordin managerial in ceea ce priveste continuarea activitatilor/ asigurarea sustenabilitatii proiectului.

Reprezentantii acelor PP/ parteneri de proiect din Romania care au asigurat implementarea in bune conditii a proiectelor finantate si care pana la acest moment au avut o participare scazuta la activitati bilaterale vor avea prioritate. Buna cunoastere a limbii engleze de catre toti participantii este obligatorie, FRDS neasigurand servicii de traducere simultana pe parcursul intalnirilor. Participaníi selectați trebuie să poată să prezinte, în limba engleză, proiectul pe care îl reprezintă, să adreseze sau să răspundă la întrebări privind domeniile mentionate mai sus.

FRDS va acoperi toate costurile eligibile legate de participarea la eveniment (costuri de deplasare, cazare si masa).

Facem precizarea ca cei care se inscriu la eveniment trebuie sa garanteze participarea certa la vizita de studii, in perioada indicata, pentru a nu genera costuri neeligibile pentru FRDS (de exemplu, costul biletelor de avion nominale, care trebuie rezervate si platite de FRDS in avans), respectiv eventuale masuri de recuperare a lor în caz de neprezentare.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa va adresati doamnei Valentina Paraschiv, la tel. 0723.633.871 sau la adresa de e-mail frdsiasi@yahoo.com.