Ştiri Ştiri

100 de proiecte, peste 50.000 de beneficiari

Bilantul Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si...

Specialisti, practicieni si activisti reuniti la Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion"

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion" a reusit, gratie numelor...

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion", un real cadru de dezbatere pe tematica incluziunii romilor

Conferinta Internationala "Breaking the Circle of Roma Exclusion" a fost un eveniment...

Apel SINERGII pentru VIITOR - Tineri in situatii de risc Apel SINERGII pentru VIITOR - Tineri in situatii de risc

Înapoi

Prezentare Apelul Sinergii pentru viitor - Tineri in situatii de risc

Miercuri 18 decembrie 2013, s-au deschis doua linii de finantare (apeluri de propuneri de proiecte) "SINERGII PENTRU VIITOR", in cadrul Programului CORAI finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin intermediul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Ambele apeluri au în vedere proiecte de anvergura, dezvoltate la nivel judetean/municipal, regional sau national, orientate sa rezolve probleme sistemice, pentru un numar mare de beneficiari, inclusiv romi, care traiesc într-un mediu multicultural, sunt confruntati cu marginalizarea si, uneori, discriminarea.

"SINERGII PENTRU VIITOR - tineri in situatii de risc" are ca grup tinta principal tineri vulnerabili/ aflati în situatii de risc  si se concentreaza pe sustinerea masurilor care conduc la o mai buna integrare sociala si profesionala a acestora. 

Valoarea minima a sumei care poate fi solicitata pentru realizarea unui proiect este de 200.000 de Euro, iar cea maxima este de 600.000 de Euro.

Suma totala alocata pentru acest apel este de 5.705.882 Euro.

Termenul limita de depunere a propunerilor de proiecte este 17 martie 2014.

Pot propune proiecte spre finantare entitati publice locale si centrale, precum si organizatiile neguvernamentale, in calitate de Promotori de Proiecte. Pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti, vor fi organizate, începând din luna ianuarie 2014, sesiuni de informare la nivel regional.

Cei interesati pot adresa intrebari referitoare la aceste apeluri, incepand cu data de 18.12.2013, prin e-mail, telefon sau fax, pana la data de 3 martie 2014 (inclusiv):

E-mail: INFO@frds.ro; telefon: 021 315 34 40; 021 315 34 15; fax: 021 315 34 15.

28.02.2014. Atentionare! Potentialii Promotori de Proiecte care folosesc versiuni de Excel mai vechi de 2010, sunt rugati sa verifice daca textul este vizibil in intregime avand in vedere ca exista o limitare a softului in acest sens (desi se pot scrie 32.767 de caractere, numai 1.024 sunt vizibile). Ca urmare se recomanda utilizarea versiunilor 2010, 2013 pentru cei care au text de dimensiuni mai mari/celula. Verificati de asemenea ca varianta tiparita a formularului de cerere de finantare sa cuprinda textul in intregime, aferent fiecarei celule Excel.

11.03.2014. Important! Dosarele de finantare trebuie transmise la unul din sediile FRDS (Bucuresti, Alba, Iasi), pana la data de 17.03.2014, ora 16:00, la urmatoarele adrese:

- Bucuresti: strada Eugeniu Carada, nr. 1., etaj 3, sector 3;

- Alba-Iulia: strada Miron Costin, nr. 2, Apt. 6, camera nr. 1;

- Iasi: casuta postala nr. 2731, Oficiul postal nr.12.

Mentionam ca pentru Biroul din Iasi, dosarul de finantare poate fi trimis doar prin Posta Romana. Pentru birourile din Bucuresti si Alba Iulia, pachetul poate fi depus personal, trimis prin Posta Romana sau prin serviciul de curierat.

In cazul in care cererea de finantare a fost transmisa prin posta, data postei trebuie sa fie, cel mult, data limita anuntata pentru primirea propunerilor de proiect.

 

Apelul de proiecte  SINERGII PENTRU VIITOR - tineri in situatii de risc

Continutul Apelului de Proiecte

Ghidul solicitantului

Anexe la Ghidul solicitantului

Formular Cerere de finantare

Corrigendum nr. 1

Corrigendum nr. 2

Corrigendum nr. 3

Erate

Nota privind componenta Comitetului de Selectie