Ştiri Ştiri

Înapoi

GALA SOCIETATII CIVILE 2017. Proiectul ”Complex de servicii integrate” Pianu, premiul I la sectiunea "Educatie, Invatamant, Cercetare"

Un proiect finantat prin Programul RO10-CORAI & Granturile SEE 2009-2014, premiat in cadrul Galei Societatii Civile 2017, competitie anuala dedicata activitatii sectorului asociativ din RomâniaEste vorba despre proiectul "Complex de servicii integrate" Pianu, derulat de Primaria Comunei Pianu in parteneriat cu Asociatia Umanitara "Sprijiniti Copiii" din Alba Iulia, care a ocupat locul I in cadrul sectiunii "Educatie, Invatamânt, Cercetare".

In cadrul festivitatii care a avut loc pe scena Teatrului National din Bucuresti, premiul a fost acordat primarului Comunei Pianu, Marin Ioan Petruse si Mariei Ilea, directorul asociatiei partenere.

Sintetizand activitatile derulate de in cadrul proiectului pe parcursul a 23 de luni de implementare, "Complex de servicii integrate" Pianu a avut 10 activitati cu 47 de subactivitati planificate in functie de complexitate nevoilor identificate la membrii grupurilor tinta, fiind vizate 3 grupuri tinta, copii in situatii de risc, specialisti si parinti, iar interventia a avut patru directii de implementare:

I. Finalizarea Campusului scolar Strungari format din : Centrul educativ "Casa din munte", Centrul de zi si Locul pentru petrecerea timpului liber. Motivatia: Campusul scolar este solutia gasita pentru reducerea riscului de abandon scolar prin furnizare de servicii de zi (supraveghere, sprijin in efectuarea temelor, recuperare scolara , socializare, joaca organizata etc. ), dar si servicii de noapte ( cazare cu caracter saptamanal) pentru copiii care nu au scoala in localitatea de domiciliu. 

II. Retea de asistenta sociala scolara, structura mobila prin care a fost deplasata o echipa multidisciplinara in 10 scoli in care nevoile sociale genereaza inadaptabilitate scolara. Motivatia: necesitatea includerii asistentie sociale si a animatiei in sistemul de invatamant in calitatea lor de parghii de integrare scolara. 

III. Formarea de specialisti in ocupatii sociale si voluntari pentru integrare scolara si incluziunea sociala. Motivatia: deficitul de competente/lipsa de specialisti in ocupatiile animator socio-educativ, pedagog scolar si consilier pentru dezvoltare personala, precum si a voluntarilor instruiti sa actioneze pentru integrare scolara si sociala. 

IV. Constientizarea rolului si a importantei educatie in randul parintilor si a comunitatilor tinta. Motivatia: implicarea redusa a parintilor si a comunitatilor tinta in educatia copiilor.

Gala Societatii Civile s-a aflat in acest an la  editia a XV-a si a avut 17 sectiuni la care au participat 166 de proiecte si programe finalizate pâna la  data de 31 decembrie 2016.