Ştiri Ştiri

Înapoi

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion", un real cadru de dezbatere pe tematica incluziunii romilor

Conferinta Internationala "Breaking the Circle of Roma Exclusion" a fost un eveniment care a reusit sa atraga atentia asupra importantei masurilor privind incluziunea romilor din Romania.

Organizata de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala, in perioada 3-4 octombrie 2017, la Bucuresti, evenimentul a reprezentat atat o ocazie de dezbatere a politicilor actuale si de identificare a unor solutii pentru sprijinirea incluziunii romilor, cat si de promovare a proiectelor cu focus pe imbunatatirea situatiei copiilor si tinerilor romi finantate prin Programul RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin intermediul Granturilor SEE 2009-2014.

sursa: DGASPC S6

Structurata pe parcursul a doua zile, conferinta a adunat peste 130 de participanti, care au putut lua parte la vizite in teren, dezbateri, expozitii, proiectii video, si ateliere de lucru, si la recitalul unui taraf format din copii romi beneficiari ai Programului RO10, momente care au reusit sa aduca in prim-plan atat bune practici din domeniul educatiei copiilor,  masurilor adresate tinerilor, promovarii interculturalitatii, antidiscriminarii si incluziunii sociale, ca baza de discutii privind perspectivele viitoare, cat si necesitatea unor instrumente coerente la nivelul politicilor publice adresate incluziunii romilor si a unor directii strategice asumate la nivel guvernamental.

Printre invitatii care au contribuit la lucrarile conferintei, apreciem prezenta dnei Lise Nicoline Grevstad, Ambasador al Regatului Norvegiei in Romania, a dnei Mihaela Toader Secretar de Stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene, domnilor Daniel Vasile, deputat in Parlamentul Romaniei si Daniel Radulescu, presedinte al Agentiei Nationale pentru Romi, precum si a reprezentantilor societatii academice si a societatii civile din Romania,  dna Nicoleta Bițu, președinte al Federației Democrate a Romilor din Romania, dna Daniela Gheorghe, Director executiv, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Protecția Copilului, dna Mariana Sandu, Asociația Sastipen, dna Georgiana Enache, Asociația Centrul Rromilor „Amare Rromentza", dl. Gelu Duminică, director executiv al Agenției de Dezvoltare Comunitară "Impreuna", dl. Mihai Neacșu, Centrul Național pentru Cultura Romilor - Romano Kher, dl. Florin Moisă, președinte executiv al Centrului de Resurse pentru Comunitățile de Romi și Ofițer al Programului National ROMACT, finanțat de Consiliul Europei pentru Regiunea Nord-Vest, dl. Marius Jitea, expert la Centrul de Tineret al Consiliului Europei din Strasbourg, dl. Dan Jurcan, sociolog, cercetător la Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), dl. George Roman, Director de Programe, Salvați Copiii România.

Agenda evenimentului este disponibila spre consultare.

Citeste mai mult despre Conferinta Internationala "Breaking the circle of social exclusion"

sursa foto: DGASPC S6