Ştiri Ştiri

100 de proiecte, peste 50.000 de beneficiari

Bilantul Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si...

Specialisti, practicieni si activisti reuniti la Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion"

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion" a reusit, gratie numelor...

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion", un real cadru de dezbatere pe tematica incluziunii romilor

Conferinta Internationala "Breaking the Circle of Roma Exclusion" a fost un eveniment...

Înapoi

Apel deschis pentru participare: Schimb de experiență în România pentru viitoare colaborări bilaterale

Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) organizează două vizite de studiu în România adresate reprezentanților entităților relevante (ONG-uri, autorități locale, instituții publice etc.) din Norvegia, Islanda și Liechtenstein care acționează în zonele de dezvoltare socială și locală și, de asemenea, adresate jurnalistilor din cele trei state donatoare.

Vizitele de studiu sunt finanțate din Fondul Bilateral al Programului RO10 "Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale", finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 și vizează, pe de o parte, să faciliteze schimbul de cunoștințe și bune practici și / sau stabilirea și dezvoltarea relațiilor de cooperare și parteneriat între entitățile din România și Statele Donatoare și, pe de altă parte, să disemineze rezultatele Programului RO10 în Statele Donatoare.

Vizitele vor avea loc în perioada 13-20 noiembrie 2017 și 20-27 noiembrie 2017, fiecare grup fiind format din 12 persoane. Agendele celor două vizite de studiu sunt disponibile pentru consultare (Agenda 1 și Agenda 2).

Pentru a participa la vizite, vă invităm să vă înregistrați AICI, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017 (pentru vizita a doua de studiu termenul de inscriere a fost prelungit pana la data de 10 noimebrie 2017).

În timpul fiecărei vizite de studiu, participanții din Statele Donatoare vor participa la întâlniri cu entitățile relevante din România care activează în domeniul social și vor efectua vizite pe teren la proiectele finanțate în cadrul Programului RO10. Toate costurile pentru participarea la vizitele de studiu vor fi acoperite de FRDS (transportul la toate întâlnirile cu microbuzul, cazarea și masa în timpul vizitelor, rambursarea costurilor de transport către și dinspre România).

Programul RO10 "Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale" a fost implementat în perioada 2013-2017 și a finanțat un număr de 100 de proiecte, ONG-uri și autorități / instituții publice care vizează punerea în aplicare a unor măsuri integrate si eficiente adresate grupurilor vulnerabile ale copiilor și tinerilor care se confruntă cu riscuri deosebite și elaborarea de inițiative de reducere a inegalităților și de întărire a măsurilor antidiscriminatorii pentru grupurile vulnerabile la excluziunea socială și economică inițiate în cooperare de către autoritățile locale și regionale, precum și cu actorii din sectorul privat și ai societății civile.

Mai multe informații despre program sunt disponibile aici:

https://eeagrants.org/programme/view/RO10/PA11

https://eeagrants.org/programme/projectoverview/RO10/PA11

Pentru detalii, puteti contacteze organizatorii la adresa bilaterale@frds.ro sau SDabu@frds.ro.