Ştiri / Noutăţi Ştiri / Noutăţi

100 de proiecte, peste 50.000 de beneficiari

Bilantul Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si...

Specialisti, practicieni si activisti reuniti la Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion"

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion" a reusit, gratie numelor...

Calendar evenimente Calendar evenimente

Înapoi

Anunt din 7.04.2014

Fondul Român de Dezvoltare Sociala (FRDS) a organizat, miercuri, 2 aprilie, un seminar informativ dedicat informarii factorilor interesati din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia cu privire la linia de finantare Coerent, deschisa în data de 17 martie 2014 prin intermediul Programului RO10 "Copii si tineri aflati în situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale"(CORAI), program finantat prin intermediul Granturilor SEE 2009 - 2014.

Desi evenimentul se adresa potentialilor solicitanti si partenerilor lor din regiunile din sudul tarii, evenimentul a adunat peste 70 de reprezentanti ai entitatilor publice, ai ONG-urilor si ai firmelor de consultanta din toata tara, interesati de oportunitatile oferite de Granturile SEE.

Paula Constantin, coordonatorul Departamentului Operational din cadrul FRDS, a prezentat continutul Apelului Coerent si modalitatile prin care organizatiile si institutiile interesate pot solicita fonduri pentru implementarea unor masuri concrete de reducere a inegalitatilor sociale si de combatere a discriminarii si excluziunii sociale, dezvoltate în mod participativ, prin cooperarea factorilor interesati, publici si privati, de la nivel local, regional si national.

"Evenimentul, care a facut parte din seria de evenimente dedicate informarii potentialilor solicitanti si parteneri cu privire la Programul CORAI, a fost deosebit de util pentru cei prezenti. Seminarul s-a desfasurat într-o nota interactiva si s-a centrat în mare parte pe clarificarea unor chestiuni punctuale puse în discutie de participanti, acestia dovedind ca sunt la curent cu documentele aferente Apelului Coerent si ca doresc sa aplice pentru finantare. De aceea, FRDS se asteapta sa primeasca un numar mare de cereri de finantare pentru aceasta runda de finantare. Totodata, avem în vedere alocarea de fonduri suplimentare pentru acest apel", a declarat Paula Constantin, coordonatorul Departamentului Operational din cadrul FRDS.

În cadrul acestui apel sunt disponibili 4.458.598 euro, bani pusi la dispozitie de Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Aceste fonduri pot fi folosite pentru realizarea de studii privind expunerea persoanelor defavorizate la contexte sau masuridiscriminatorii, campanii de informare si constientizare cu privire la incluziunea sociala, discriminare, respectul pentru diversitate, combaterea inegalitatilor, dezvoltarea si testarea de politici, strategii, metodologii, instrumente de lucru etc. pentru combaterea discriminarii si reducerea excluziunii sociale si economice, facilitarea schimbului de experienta si de bune practici (inclusiv între entitati din România si din Statele donatoare), înfiintarea de structuri formale sau non-formale de cooperare la nivel local, regional sau national, cu scopul de a contribui la combaterea inegalitatilor sociale etc. Data limita pentru depunerea dosarelor de finantare este 19 mai 2014.