Ştiri / Noutăţi Ştiri / Noutăţi

100 de proiecte, peste 50.000 de beneficiari

Bilantul Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si...

Specialisti, practicieni si activisti reuniti la Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion"

Conferinta Internationala "Breaking the circle of Roma exclusion" a reusit, gratie numelor...

Calendar evenimente Calendar evenimente

Înapoi

Anunt din 05.03.2014

Fondul Român de Dezvoltare Sociala (FRDS), în calitate de Operator de Program al Programului R010 "Copii si tineri aflati în situatii de risc si Initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), a organizat vineri, 28 februarie 2014, o sesiune de consultari cu reprezentantii societatii civile pe marginea documentatiei apelului de propuneri de proiecte "Coerent", ce urmeaza a fi lansat în cursul lunii martie 2014.

Sesiunea de consultari a fost adresata reprezentantilor principalelor ONG-uri care actioneaza în sfera drepturilor omului/copilului, a anti-discriminarii si a protejarii drepturilor minoritatilor si a pus în dezbatere documentele specifice apelului Coerent.

În cadrul întâlnirii, reprezentantii FRDS au prezentat specificul si obiectivele apelului de proiecte Coerent, teme care au generat dezbateri. Participantii au cerut clarificari care au vizat eligibilitatea Promotorilor de Proiect si a partenerilor, tipurile de activitati si costuri eligibile, modalitatea de documentare a apartenentei beneficiarilor la etnia romilor si modalitatile de realizare al evaluarilor si raportarilor în cadrul apelului Coerent.

La întâlnire au participat reprezentantii Institutului pentru Politici Publice (IPP), cei ai Centrului Cultural al Rromilor "Amare Rromentza", ai Centrului Parteneriat pentru Egalitate (CPE), ai Uniunii Nationale a Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, ai Colegiului National al Asistentilor Sociali din România (CNASR), ai Centrului pentru Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale (CRIPS)si cei ai Agentiei de Dezvoltare Comunitara "Împreuna".

Apelul Coerent vizeaza initiative concrete de reducere a inegalitatilor la nivel national si de îmbunatatire a masurilor antidiscriminare, dezvoltate prin cooperarea actorilor sociali de la nivel local si regional.